Příl1 - Rajská omáčka
Množství - 10 porcí = 2,5 litrů
| Hera | 125,00 | g |
| Cukr | 100,00 | g |
| Skořice | 10,00 | g |
| Rajčatový protlak | 800,00 | g |
| Kečup | 100,00 | g |
| Nové koření | 10,00 | g |
| Sůl | 20,00 | g |
| Pepř | 3,00 | g |
| Voda | 1,00 | litr |
| Bobkový list | 1,00 | ks |
| Mouka hladká | 50,00 | g |
| Hügli | 20,00 | g |
| Máslo SIM | 50,00 | g |
| Olej | 50,00 | g |
Zkaramelizujeme cukr na Heře a oleji a když začíná hnědnout, tak přidáme skořici.
Pak vlijeme rajčatový protlak - pozor, bude to stříkat, tak je třeba hned zakrýt pokličkou. Protlak zaresujeme.
Přidáme vodu, kečup, sůl, pepř, Hügli (nebo výpek z hovězího) a přivedeme k varu.
Mezitím si v troše vody provaříme nové koření, bobkový list a slijeme ho do omáčky.
Dochutíme strouhamým perníkem, skořicí, případně cukrem a solí a případně mletým novým kořením a zahustíme Amerikou.
Když je hotové, vhodíme trochu másla - už pak nevařit
Varianty:
Bezlepková - místo perníku použijeme perníkové koření a nezahušťujeme. Dá se zahustit i solamylem, ale není to ono.
Bezlaktozová - splňuje