Zpět

Příl1 - Rajská omáčka

Množství - 10 porcí = 2,5 litrů

Hera 125,00 g
Cukr 100,00 g
Skořice 10,00 g
Rajčatový protlak 800,00 g
Kečup 100,00 g
Nové koření 10,00 g
Sůl 20,00 g
Pepř 3,00 g
Voda 1,00 litr
Bobkový list 1,00 ks
Mouka hladká 50,00 g
Hügli 20,00 g
Máslo SIM 50,00 g
Olej 50,00 g

Pracovní postup

    Zkaramelizujeme cukr na Heře a oleji a když začíná hnědnout, tak přidáme skořici. 

    Pak vlijeme rajčatový protlak - pozor, bude to stříkat, tak je třeba hned zakrýt pokličkou. Protlak zaresujeme.

    Přidáme vodu, kečup, sůl, pepř, Hügli (nebo výpek z hovězího)  a přivedeme k varu.

    Mezitím si v troše vody provaříme nové koření, bobkový list a slijeme ho do omáčky.

    Dochutíme strouhamým perníkem, skořicí, případně cukrem a solí a případně mletým novým kořením a zahustíme Amerikou.

    Když je hotové, vhodíme trochu másla - už pak nevařit

    Varianty:

    Bezlepková - místo perníku použijeme perníkové koření a nezahušťujeme. Dá se zahustit i solamylem, ale není to ono.

    Bezlaktozová - splňuje

    Servírování

    inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting