Na oleji vyrestujeme cibuli a párky (nebo jinou uzeninu) nakrájenou na malé kousky (párky na půlkolečka). Do restování přidáme sůl, pepř a argentinu.
Brambory dáme na menší kostičky vařit zvlášť. Vodu osolíme tak, aby chutnala jako mořská voda.
Když je uzenina hezky opečená, přidáme kysané zelí, které lehce pokrájíme a lehce propláchneme vodou, aby nebylo příliš kyselé.
Přidáme drcený kmin a cca 10 l vody a vaříme, až je zelí téměř hotové.
Na pánvi si na zbylém oleji orestujeme červenou papriku (krátce = jen vlastně rozpustit v oleji a chviličku nechat na plameni) a přidáme do polévky. Přidáme i Hügli.
Slijeme brambory a přidáme do polévky a zahustíme trochu amerikou z vody a hladné mouky a přidáme smetanu a dochutíme a dolijeme na 18 litrů.
Podáváme s malou ozdobou (alternativně lze s chili papričkou nebo zakysanou smetanou, ale jen pro pasant nebo gurnánů.
Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies používáme pro lepší fungování našeho webu, měření jeho výkonnosti a cílení a personalizaci reklam. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení. Prohlášení o cookies.
Využíváme soubory cookies a další technologie pro lepší uživatelský zážitek na webu. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.
Tyto cookies jsou nezbytné pro zajištění základní funkčnosti webových stránek.
Preferenční cookies slouží pro zapamatování nastavení vašich preferencí pro příští návštěvu.
Výkonnostní cookies monitorují výkon celého webu.
Marketingové a reklamní cookies se využívají k měření a analýze webu.