Zpět

P4 - Zelňačka s uzeninou

Množství - 60 porcí = 18 litrů

Párky 1 000 g
Zelí kysané 1 000 g
Cibule 400 g
Argentina 100 g
Paprika sladká 100 g
Olej 300 g
Brambory 1 500 g
Kmín (drcený) 10 g
Sůl 50 g
Pepř 15 g
Hügli 100,00 g
Mouka hladká 140,00 g
Voda 15,00 litr
Smetana 500,00 g
Ozdoba 10,00 ks

Pracovní postup
    Na oleji vyrestujeme cibuli a párky (nebo jinou uzeninu) nakrájenou na malé kousky (párky na půlkolečka). Do restování přidáme sůl, pepř a argentinu.
    Brambory dáme na menší kostičky vařit zvlášť. Vodu osolíme tak, aby chutnala jako mořská voda.
    Když je uzenina hezky opečená, přidáme kysané zelí, které lehce pokrájíme a lehce propláchneme vodou, aby nebylo příliš kyselé.
    Přidáme drcený kmin a cca 10 l vody a vaříme, až je zelí téměř hotové.
    Na pánvi si na zbylém oleji orestujeme červenou papriku (krátce = jen vlastně rozpustit v oleji a chviličku nechat na plameni) a přidáme do polévky. Přidáme i Hügli.
    Slijeme brambory a přidáme do polévky a zahustíme trochu amerikou z vody a hladné mouky a přidáme smetanu a dochutíme a dolijeme na 18 litrů.
    Podáváme s malou ozdobou (alternativně lze s chili papričkou nebo zakysanou smetanou, ale jen pro pasant nebo gurnánů.
    Servírování

    inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting