Vlajka ČR.pngVlajka UK.png

Zpět

HR5 - Vepřová pečeně na pivu a medu, bramborové kaše

Množství - 10 porcí a 150 g masa

Vepřová kotleta 1 500,00 g
Sůl 25,00 g
Cibule 1 500,00 g
Pepř 12,00 g
Argentina 25,00 g
Mouka hladká 40,00 g
Černé pivo 0,50 litr
Med 30,00 g
     
Brambory 2 000,00 g
Máslo SIM 100,00 g
Mléko 700,00 g
Sůl    
     
Ozdoba 1,00 ks

Pracovní postup

    Vepřová pečeně: maso nakrájíme tak, aby se vešlo napříč do gastronádoby GN 1/1. Osolíme, dáme Argentinu a pepř, zalijeme olejem a připravujeme v Konvektomatu v programu Pečení přes noc na 74 °C s počátečním opečením středně silně. Po opečení přidáme vodu tak, aby maso bylo zaplavené do cca 50% výšky. Ráno uděláme kůrku opečením při 200 °C z obou stran cca 10 minut.

    Maso vychladíme a krájíme na kráječi (cca 6 mm tlusté plátky). Velikost plátlku ověříme na váze - dvá plátky by měli mít 100 g nebo maličko víc.

    Před výdejem nahříváme programem Regenerace.

    Šťáva: Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji  do "hodně zlatovaí". Přídáme na pivo a med, sůl, pepř. a výpek k z masa a restujeme. Až skoro dosucha, přidáme vodu a opět restujeme. Šťáva musí být hodně tmavá.

    Na závěr zahustíme Amerikou (nemusí být nutné, je tam hodně cibule)

    Bramborová kaše: Brambory uvaříme v dobře osolené vodě. Slanost je taková, jako má chuť mořská voda. Pokud budou měkkčí, nic se nestane. Slijeme a rozmixujeme v robotu.

    Rozpustíme máslo v mléku (v mikrovlnce) a postupně vléváme do rozmixovaných brambor. Kaše musí být "hedvábná". Dosolíme dle potřeby

    Při podávání ozdobíme.

    Varianty: 

    Bezlepková - nehustíme, 

    Bezlaktozová - splnuje. 

    Servírování

    inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting