HR5 - Vepřová pečeně na pivu a medu, bramborové kaše
Množství - 10 porcí a 150 g masa
| Vepřová kotleta | 1 500,00 | g |
| Sůl | 25,00 | g |
| Cibule | 1 500,00 | g |
| Pepř | 12,00 | g |
| Argentina | 25,00 | g |
| Mouka hladká | 40,00 | g |
| Černé pivo | 0,50 | litr |
| Med | 30,00 | g |
| Brambory | 2 000,00 | g |
| Máslo SIM | 100,00 | g |
| Mléko | 700,00 | g |
| Sůl | ||
| Ozdoba | 1,00 | ks |
Vepřová pečeně: maso nakrájíme tak, aby se vešlo napříč do gastronádoby GN 1/1. Osolíme, dáme Argentinu a pepř, zalijeme olejem a připravujeme v Konvektomatu v programu Pečení přes noc na 74 °C s počátečním opečením středně silně. Po opečení přidáme vodu tak, aby maso bylo zaplavené do cca 50% výšky. Ráno uděláme kůrku opečením při 200 °C z obou stran cca 10 minut.
Maso vychladíme a krájíme na kráječi (cca 6 mm tlusté plátky). Velikost plátlku ověříme na váze - dvá plátky by měli mít 100 g nebo maličko víc.
Před výdejem nahříváme programem Regenerace.
Šťáva: Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji do "hodně zlatovaí". Přídáme na pivo a med, sůl, pepř. a výpek k z masa a restujeme. Až skoro dosucha, přidáme vodu a opět restujeme. Šťáva musí být hodně tmavá.
Na závěr zahustíme Amerikou (nemusí být nutné, je tam hodně cibule)
Bramborová kaše: Brambory uvaříme v dobře osolené vodě. Slanost je taková, jako má chuť mořská voda. Pokud budou měkkčí, nic se nestane. Slijeme a rozmixujeme v robotu.
Rozpustíme máslo v mléku (v mikrovlnce) a postupně vléváme do rozmixovaných brambor. Kaše musí být "hedvábná". Dosolíme dle potřeby
Při podávání ozdobíme.
Varianty:
Bezlepková - nehustíme,
Bezlaktozová - splnuje.