HR4 - Rozlítaný ptáček, houskový knedlík
Množství - 10 porcí a 150 g masa
| Hovězí ořech | 1 500,00 | g |
| Cibule | 750,00 | g |
| Hořčice | 100,00 | g |
| Párky | 100,00 | g |
| Okurka sterilovaná | 100,00 | g |
| Hügli | 100,00 | g |
| Sůl | 15,00 | g |
| Pepř | 5,00 | g |
| Argentina | 20,00 | g |
| Vejce | 2,00 | ks |
| Mouka hladká | 50,00 | g |
| Houskový knedlík | ||
| Mouka hrubá | 1 000,00 | g |
| Kvasnice (42 g) | 0,50 | ks |
| Vejce | 1,00 | ks |
| Rohlík | 4,00 | ks |
| Mléko | 250,00 | g |
| Sůl | 20,00 | g |
| Olej | 50,00 | g |
| Voda | 250,00 | litr |
| Rohlík | 6 | ks |
| Ozdoba | 1,00 | ks |
Hovězí maso: nakrájíme na kousky Přibližně 4-5 kousků na porci. Osolíme, přidáme Argentinu a pepř, hořčici a část nakrájené cibuje.
Příprava v konvektomatu: Program "pečení přes noc". Nastavená teplota na jádře (sonda napichnutá v několika kouscích masa) je 84 °C Počáteční opečení střední. Do základu dáme olej, po opečení přidáme vodu tak, aby maso bylo zaplavené asi do polovny výšky.
Šťáva: Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji do "hodně zlatovaí". Přídáme na drobno nakrájený párek a cibuli, hořčici, sůl, Hügli a pepř a restujeme. Až je skoro dosucha, přidáme vodu a opět restujeme. Šťáva musí být hodně tmavá.
Pak přidáme maso i s výpekem, vodu a dochutíme a lehce povaříme. Na závěr zahustíme Amerikou.
Knedlík: Suroviny v robotu dobře vymícháme. Bez oleje - ten je na potření po uvaření. Rohlíky nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji v konvcektomatu do zlatova a přidáme nakonec do knedlíkové těsta. Necháme vykynout (cca 30 minut nebo déle (záleží na teplotě) až bude těsto hodně kypré. Šišky tvarujeme cca 550 g a na plech s pečícím papírem dáváme po 4 ks na plech.
Vaříme v konvektomatu 30 minut (předtím můsí být konvektomat vychlazen pod 90 °C. Po uvaření propícháme (aby odešla pára) a potřeme olejem (any neoschl). Studený kríme na 16 plátků (bez patek) z jedné šišky.
Při podávání ozdobíme.
Varianty:
Bezlepková - nehustíme, s bramborem nebo rýží.
Bezlaktozová - splnuje.