Vlajka ČR.pngVlajka UK.png

Zpět

HG1 - Kuře na kari (Gurmáni) rýží

Množství - 10 porcí a 180 g masa

Kuřecí stehenní řízek 1 800,00 g
Cibule 200,00 g
Smetana 250,00 g
Argentina 40,00 g
Paprika 50,00 g
Curry 25,00 g
Mouka hladká 70,00 g
Olej 70,00 g
Hera 50,00 g
     
Rýže ARO 800,00 g
Voda 1,60 litr
Sůl 30,00 g
Olej 30,00 g
     
Ozdoba 1,00 ks

Pracovní postup

    Kuře: (odstraníme zbytky kloubu !!) a nakrájíme na kousky. Přidáme Argentinu, pepř a sůl a na oleji opečeme k konvektomatu.

    Příprava v konvektomatu: cca 15 minut, po 5 a 10 min prohrábnout a zkotrolovat. Vlkost: 10-20%, Teplota: 180°C - 200°C. Můžeme trochu podlít (kvůli výpeku).

    Omáčka: Cibuli nakrájíme a orestujeme s paprikou nakrájemnou na kousky na oleji a Heře do "sklovata". Přidáme Hügli, sůl, pepř a smetanu a vodu krátce provaříme. Přidáme kuře včetně výpeku a curry. Zahustíme amerikou.

    Rýže: Rýži nalijeme vodou a přidíáme sůl (musí chutnat jako slaná mořská voda) a olej. Pečeme v konvektomatu na 180°C 60 minut.

    Při podávání ozdobíme.

    Varianty:

    Bezlepková - zahustíme trochou taveného sýra

    Bezlaktozová - do základu nedáme smetanu, ale jen uděláme jako šťávu.

    Servírování

    inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting