HG1 - Kuře na kari (Gurmáni) rýží
Množství - 10 porcí a 180 g masa
| Kuřecí stehenní řízek | 1 800,00 | g |
| Cibule | 200,00 | g |
| Smetana | 250,00 | g |
| Argentina | 40,00 | g |
| Paprika | 50,00 | g |
| Curry | 25,00 | g |
| Mouka hladká | 70,00 | g |
| Olej | 70,00 | g |
| Hera | 50,00 | g |
| Rýže ARO | 800,00 | g |
| Voda | 1,60 | litr |
| Sůl | 30,00 | g |
| Olej | 30,00 | g |
| Ozdoba | 1,00 | ks |
Kuře: (odstraníme zbytky kloubu !!) a nakrájíme na kousky. Přidáme Argentinu, pepř a sůl a na oleji opečeme k konvektomatu.
Příprava v konvektomatu: cca 15 minut, po 5 a 10 min prohrábnout a zkotrolovat. Vlkost: 10-20%, Teplota: 180°C - 200°C. Můžeme trochu podlít (kvůli výpeku).
Omáčka: Cibuli nakrájíme a orestujeme s paprikou nakrájemnou na kousky na oleji a Heře do "sklovata". Přidáme Hügli, sůl, pepř a smetanu a vodu krátce provaříme. Přidáme kuře včetně výpeku a curry. Zahustíme amerikou.
Rýže: Rýži nalijeme vodou a přidíáme sůl (musí chutnat jako slaná mořská voda) a olej. Pečeme v konvektomatu na 180°C 60 minut.
Při podávání ozdobíme.
Varianty:
Bezlepková - zahustíme trochou taveného sýra
Bezlaktozová - do základu nedáme smetanu, ale jen uděláme jako šťávu.